Tävling och Träning

I Wrsb´s regi annordnas ungefär 5 tävlingar per kalenderår. Det brukar vara ca 3 träningstävlingar och 2 lokala tävlingar. Den ena är våran årliga 1 maj tävling. En tävling som varje år drar otroligt mycket folk även långvägar i från Fristad där vi har vår tävlingbana. En utebana som mäter c:a 25X60 samt två små framridningsbanor. Vi är en av de få kvarvarande utetävlingar som fortfarabde arrangeras på klubbnivå. Och trots att regn och rusk förekommer är startantalet ändå lika enormt. Det har till och med varit tillfällen då domare åkt hem blöta men ändå supernöjda över att få stå en hel dag ute i friska luften.

Den andra av våra två lokala tävlingar är vårat årliga klubbmästerskap som brukar ligga i september då våra medlemmar gör upp om pokalerna. Oxå en mycket välbesökt tävling utifrån.

Träningstävlingarna brukar delas upp däremellan och hamnar oftast i april augusti och oktober. Dessa tävlingar är för oss nästan ännu viktigare för det är här vi får de ryttare som aldrig någonsin satt sin fot inne på en tävlingsbana att våga gå ut och just träna på att tävla, sen är ju även dessa tävligat jätte bra även för den mest erfarne ryttaren då denne ges chansen att komma ut med sin nyinsuttna unghäst. Dessa tävlingar har för det mesta också varit välbesökta.

Välkommen att besöka våra tävlingar du oxå.